HOEMPA

Over de bandleden van HOEMPA

Dave Houtermans

Zanger, entertainer, vuurspuwer en domme kal verkope.

Als sjneuzel ooit begonnen om mijn stem te misbruiken in het lokaal wereldberoemde Mechelse kinderkoor de Botterblumkes. Daar werd een stevige basis van mijn stem gevormd met dank aan Wiel Botterweck.

Op mijn 14e verruilde ik het kinderkoor voor mijn 1e bandje en veranderde het repertoire naar dikke rock muziek.

Sindsdien altijd in de bandjes scene actief gebleven waarbij de muziek stijlen varieerden van ZZ top tribute band tot Nederpop bij de band VERMAAT.

In 2003 was de planning om het wat rustiger aan te gaan doen in de muziek. In die tijd kwam ik ook mijn lotgenoten tegen waarmee ik, nog steeds, het ijzersterke TONCA team vorm.
Van dat rustiger aan doen is echter nooit iets gekomen.

Nu alweer wat jaren later verbreed ik mijn horizon met het project HOEMPA.
Een beetje chauvinistisch maar zeker trots op onze mooie provincie met al zijn mooie dialecten die terug te vinden zijn in ons repertoire.

Mijn muzieksmaak is ontzettend breed maar komt vaak uit bij de rock muziek.

Mijn favoriete zangers zijn Bruce Dickinson (Iron Maiden), Ronnie James Dio † (Deep Purple, Black Sabbath, Rainbow, Dio),  Huub van der Lubbe (De Dijk), Lex Uiting en de zangeres zonder naam. 🤪

Verder houd ik van chocolade, Limburgse vlaai en een lekker pilske.

Loate ver feeste, laote ver zinge, en same op de meziek goan sjpringe.
De groete van Dave,………..PROOST!

John Göbbels ( Johny G )

Ik ben met 17 jaar begonnen als dj in een café.

Dat groeide al snel uit naar 3 keer per week op bruiloften, partijen, het kon niet gek genoeg.

Leo De Bruin van Royal Music producties vroeg me op een gegeven moment of ik hem wou helpen om koortjes in te zingen bij hem in de studio, en sinds dat moment , toen was ik 21 ben ik begonnen met zingen. Ik heb heel veel aan Leo te danken, want hij heeft me altijd voorzien van klasse opnames. Zelfs nu nog maken we af en toe een liedje.

Tijden mijn solo carrière ben ik bij Marlstone terecht gekomen.

Nadat ik ook daar verschillende nummers heb opgenomen, kwam ik in contact met Roy Willems. Dat klikte eigenlijk meteen. En na een paar bier en een feestje bij Marleen Mols, zijn we samen met Jef Verheijde, De Limburgse Toppers begonnen.

Met dit stel hebben we bijna alle grote podiums aangedaan. Het Concept was ongeveer hetzelfde als de bekende Toppers van de Arena concerten, maar dan meer gefocust op Limburgstalige nummers, meezingers. De pakken waren natuurlijk ook van de partij.

Tijdens een solo optreden op het oktoberfeest in Tilburg kwam ik in 2015 in contact met de mannen van Ohne Gewahr. Na een korte inwerk periode ben ik sindsdien als zanger van Ohne Gewahr actief.

Ohne Gewahr is me op het lijf geschreven. Ik voel me thuis bij de mannen, en dat laten we elke keer als we op het podium staan blijken aan het publiek.

We zijn 4 vrienden die alles voor mekaar over hebben.

Uit dit plezier is een paar jaar geleden Tonca/Ohne Gewahr ontstaan. En ook daar staat plezier en vooral met zijn alle muziek maken hoog in het vaandel.

En nu onze nieuwe uitdaging HOEMPA.

Onder het motto: Maat uch sjpass en verjess ut leed, want ut leeve doeet jeng iewigheed,

Kunnen we niet wachten om jullie te ontmoeten tijdens onze shows.

Jrusjer van de Johny

Eric Henskens

Het geluid van stokken op een trom met verschillende ritmes vond ik al van jongs af aan magisch.

Op mijn 12e dan ook gestart bij de drumband van de harmonie. Kort daarop mocht ik kennis maken met “het drumstel” bij de blaaskapel van dezelfde harmonie. In een dansorkest leerde ik later drummen te combineren met zang. Tijdens mijn studietijd heb ik enkele jaren deel uit gemaakt van een professionele begeleidingsband.
Hoogtepunten waren de tournees met nationale en internationale artiesten. In 1995 werd Sixty1Bars opgericht waar tot 2009 deel van heb uitgemaakt en nog steeds een warm hart toedraag. In 2003 ontstond het idee ernaast nog een bandje op te starten om op ’s zondags af en toe een matinee te spelen, TONCA. Dit is in werkelijkheid wat anders gelopen en dan mag voor mij ook nog wel even doorgaan. Ofwel, we spelen met TONCA of met HOEMPA en dat maakt de combinatie van beiden bands goed mogelijk.

Waar ik nooit aan kan wennen; eten met stokjes
Waar je me altijd voor kunt optrommelen; lekker sjtukske Limbugse vlaai

Eric Delnoy

Geboren en getogen in het zuid Limburgse dorpje Vijlen.

Na een paar jaar klooien met een gitaar ben ik op 19 jarige leeftijd begonnen als bassist bij Rock en Top 40 formatie SISTER, een band waarmee in de jaren 90 vele podia binnen en buiten Limburg onveilig werden gemaakt.

Toen SISTER na 14 jaar definitief besloot uit elkaar te gaan heb ik samen met een paar vrienden in 2003 de band TONCA opgericht. Tot op de dag van vandaag speel ik met veel plezier en passie in deze gezellige feestband.

Leuk feitje is dat alle TONCA muzikanten ook in HOEMPA spelen, kan alleen nog gezelliger worden toch?

Rig Kikken

In veel bendjes en gelegenheidsformaties gespeeld en als studiotechnicus bij Marlstone en Studio A gewerkt. Speel eigenlijk alle muziek soorten graag, als het publiek zich maar amuseert, maar echte voorliefde ligt toch in de melodieuze hardrock. Alhoewel de Volkstümliche muziek de spreekwoordelijke ‘skeleton in my closet’ is.

Nog steeds gek van gitaren, mijn grootste voorbeelden zijn John Sykes, Richie Sambora en Joe Walsh. Buiten die helden raak ik vaak geïnspireerd door Andre Rieu. Gelukkig getrouwd met Nancy, twee lieve dochters Aisha en Samira.

Raymond De Laruelle

Ik ben Raymond De Laruelle, Binnen HOEMPA neem ik accordeon en de toetsenpartijen voor mijn rekening. Tevens hier en daar, waar ik iets kan betekenen, zing ik nog een aardig deuntje mee om de harmonische drie/vierklank in de zang compleet te maken. Voor meer informatie zie www.raymonddelaruelle.nl

Kai Spelthaen

 
Kai is 23 jaar en al sinds zijn 5e trompettist. Je kunt zeggen dat het muziek maken hem met de paplepel is ingegoten want hij komt uit een grote muzikale familie.

Kai studeert pedagogiek aan Fontys hogescholen in Sittard en als hij niet met muziek of zijn studie bezig is houdt hij van sporten. Wielrennen is namelijk zijn grote passie!
Naast nieuw bandlid van Hoempa is Kai ook lid van Blech Mich…?en zit hij bij twee fanfare’s, in Bocholtz en Nieuwenhagerheide.

Favoriete genres: blasmusik, rock en heavy metal
Favoriete band(s): Queen, Marillion, Sting
Supertramp, TOTO

Theo Kicken

Ben geboren op 7 maart 1964

Bij ons thuis hadden we een muzikale familie. Hierdoor werd ik ook aangespoord om een instrument leren te bespelen. De keuze was voor mij snel duidelijk.  Bariton  leek mij een geschikt instrument waar je van alles mee kan, zowel soleren als begeleiden komt dit instrument in zijn geheel tot zijn recht.

In de loop der jaren heb ik in verschillende bands gespeeld momenteel zijn we weer met iets nieuws bezig en wel genaamd HOEMPA. Alles wordt live gespeeld en dat is het mooie van muziek maken.

Laat je snel verrassen op een van onze spetterende optredens

Joost Krutzen

In 1975 zag deze Bocholtzer jongen het levenslicht.
Sinds mijn 8e jaar werd ik lid van de Phil va Boches. Via de plaatselijke blaaskapellen raakte ik bekend met de blaasmuziek maar zeker zeer zeker ook de volkstümliche muziek.

Kleine podia, grote podia, geen probleem. Der Jozef staat zijn mannetje met de klarinet en saxen.

Veelal als invaller, maar ook als vast bandlid bij vele orkesten en bands genoot ik van de traditionele blaasmuziek maar zeer zeker ook van de moderne bigband muziek en top40 hits.

Muziek maken met passie, plezier én vrienden is mijn motto.

See you @ HOEMPA